شایع ترین درد در دختران جوان

شایع ترین درد در دختران جوان

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: یکی از شایع‌ترین مراجعات دختران به کلینیک‌های ارتوپدی دردهای زانو است که نرمی غضروف کشکک زانو از علل آن به شمار می‌رود.

علیرضا هوتکانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد با بیان اینکه نرمی غضروف کشکک زانو زا مهم‌ترین علل زانو در دختران جوان است، اظهار داشت: این مشکل بیشتر در هنگام استفاده از پلکان و نشستن نادرست است که در بیشتر موارد درمان‌های غیر جراحی در برطرف کردن این مشکل مؤثر است.
این متخصص ارتوپد در ادامه افزود: در بیمارانی که دچار مشکلات حرکتی هستند به ندرت احتیاج به عمل پیدا می‌کنند که بیشتر عمل‌های جراحی برای بیماران با زانوهای پرانتزی و X شکل است که برای جلوگیری از پیشرفت آسیب به مفصل و نیاز به اصلاح راستای اندام انجام می‌گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مهم‌ترین مسئله در مشکلات حرکتی را وضعیت زندگی امروزه دانست و بیان داشت: با توجه به زندگی آپارتمان نشینی امروزی و کاهش فعالیت‌های روزانه وجود زندگی ماشینی، مشکلات حرکتی بیشتر شیوع پیدا کرده است که درخانم‌ها بیشتر قابل مشاهده است.
وی، عدم فعالیت‌های ورزشی را از علل دیگری از این مشکل دانست و تاکید کرد: نداشتن فعالیت‌های ورزشی خصوصا در گروه دختران و وجود اضافه وزن در آنان از علل مهم آسیب‌های حرکتی است.
هوتکانی با بیان این‌که عارضۀ شلی رباط‌ها بیشتر در خانم‌ها قابل بروز است، افزود: مشکل شلی رباط‌ها که در زنان مشاهده می‌شود خود زمینه‌ساز ایجاد دردهای مفصلی است که مهم‌ترین فاکتورهای قابل پیشگیری کاهش وزن و انجام فعالیت‌های ورزشی است.
وی با بیان اینکه گاهی وجود مشکلات روانی سبب بروز بیماری‌های مفصلی می‌شود، تأکید کرد: گاهی مشکلات روانی سبب بروز دردهای مفصلی شده و گاهی دردهای مفصلی اگر در حد مزمن باشد و بر فعالیت روزانه فرد مؤثر باشند سبب بروز اختلالات روانی می‌شوند که وظیفۀ پزشک معالج افتراق بین علل روانی و جسمی موجود در بیمار است.
این متخصص ارتوپد با اشاره به اینکه بیشتر دردهای مفصلی در دختران اکتسابی هستند، توصیه کرد: برای جلوگیری از بروز چنین دردهایی باید از سنین کودکی ورزش را به کودکان آموزش دهیم و آن را بخشی از فعالیت مستمر روزانه تعریف کنیم و همچنین رژیم غذایی مناسب که حاوی میوه‌جات و سبزیجات هستند برای آنان فراهم کنیم.

وی همچنین اظهار داشت: افراد باید خوردن شیرینی‌جات و چربی را در رژیم خود کاهش دهند و از نشستن به صورت دو زانو و چهار زانو پرهیز نمایند و همچنین به تقویت عضلات به طور روزانه بپردازند که از جملۀ آن می‌توان به بالا نگه داشتن زانو برای چند ثانیه و پایین آوردن آن اشاره کرد.

وی افزود: با بالا نگه داشتن و پایین آوردن زانو فشار روی زانو کاهش پیدا می‌کند و همچنین انجام فعالیت‌های چون پیاده‌روی، شنا به تقویت عضلات پا کمک می‌کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد